Menu Close

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Udruga HVIDR-a Trešnjevka 17.11.2021. godine u 18.15 sati organizirala je obilježavanje Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje kod Murala Grada Vukovara na početku Vukovarske ulice u Zagrebu.

Prije paljenja i blagoslova svijeća, svi prisutni su minutom šutnje odali počast svim stradalim u obrani Vukovara i Škabrnje.

Blagoslov svijeća i molitvu za sve stradale u Vukovaru i Škabrnji održao je župnik Župe Sv. Josipa velečasni Damir Ocvirk.

Ovom prilikom želim se zahvaliti župniku Vlč. Damiru Ocvirku na blagoslovu i molitvi za sve stradale, predsjedniku VGČ Trešnjevka sjever gospodinu Romanu Karaturoviću na sponzorstvu 100 svijeća, Danijeli Blažanović vijećnici u VGČ Trešnjevka-sjever, svim prisutnim građanima Trešnjevke, te članovima Udruge HVIDR-a Trešnjevka  koji su sudjelovali u paljenju svijeća.

Nakon paljenja svijeća, u 19.00 sati prisutni članovi HVIDR-a Trešnjevka sudjeluju na misi za sve stradale u Vukovara i Škabrnje u crkvu Sv. Josipa. Misu je predvodio župni vikar vlč. Hrvoje Maltarić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *