Menu Close

Uručivanje prikupljenih sredstva obiteljima pogođenim potresom,

Članovi udruge HVIDR-a Trešnjevka jako su osjetljivi na patnje ljudi u Petrinji koji su pogođeni potresom. Čitavo članstvo udruge htjelo je na neki način pomoći stradalom stanovništvu i dogovorili da se pokrene prikupljanje novčanih priloga.

Na 23. sjednici Predsjedništva udruge HVIDR-a Trešnjevka donesena je odluka da se pristupi prikupljanju novčanih priloga od članova udruge. Prikupljanje novčanih priloga provedeno je  20./21./23. 01. 2021.godine.

Na prijedlog Marije Plaftak članice predsjedništva udruge, predložila je da se stupi u kontakt sa Karitasom sisačke biskupije jer ona zna voditeljicu Karitasa. Marija je sve dogovorila, te u saradnji sa sestrom Smiljom Čirko, sestra iz Družbe kćeri Božje ljubavi, koordinatoricom logističkog centra Caritasa sisačke biskupije, odabrale su četiri obitelji sa više članova koji su stradali u potresu, kuće im više nisu za stanovanje.

Dana 4. ožujka 2021. godine ispred udruge HVIDR-a Trešnjevka prikupljena sredstva išli su uručiti: Slavko Validžić predsjednik udruge, Marija Plaftak, Marko Badrov i Oliver Kovačević. Sa sestrom Smiljom Čirko smo se našli kod skladišta Karitasa u Sisku i od tu krećemo prema Petrinji da uručimo prikupljena sredstva.

Prikupljena sredstva su dobili:

  1. Vlado Celić – 8 članova obitelji, kuća nije za stanovanje treba se rušiti,
  2. Ivica Suparić– 8 članova obitelji, kuća nije za stanovanje, kuća se ne može obnoviti zbog klizišta,
  3. Jasmina i Marin Fran – 4 člana obitelji +1, kuća nije za stanovanje treba se rušiti,
  4. Danijela Herceg – 4 člana obitelji, kuća nije za stanovanje treba se rušiti,
Časna sestra Smilja Čirko koordinatorica logističkog centra Caritasa sisačke biskupijeo i Marija Plaftak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *