Menu Close

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje,

Šestu godinu za redom 17. studenog 2020. udruga HVIDRA Trešnjevka i VGČ Trešnjevka sjever tradicionalno su zapalili svijeće i odali počast svim žrtvama Vukovara i Škabrnje kod Murala Grada Vukovara na početku Vukovarske ulice u Zagrebu. Ove godine zbog epidemiološke situacije covida-19, morali smo mnogim našim članovima uskratiti dolazak da zaštitimo njihovo zdravlje. Ipak uz stroge epidemiološke zahtjeve uz obavezno nošenje maske uspjeli smo odati počast i zapaliti svijeće za sve poginule u gradu Vukovaru i Škabrnji.

Svijeće je blagoslovio vel. Damir Ocvirk u dvorištu udruge Ozaljska 16. s početkom u 16.30 sati. Kolona sa upaljenim svijećama prema Muralu, krenula je iz Ozaljske 16. u 17.50 sati. Kod Murala Grada Vukovara stavili smo svijeće odali počast, te za sve poginule izmolili oče naš, zdravo Mariju i slava ocu.

Nakon paljenja svijeća, u 19.00 sati prisutni članovi HVIDR-a Trešnjevka sudjeluju na misi za sve žrtve Vukovara i Škabrnje u crkvu Sv. Josipa. Misu je predvodio župnik Damir Ocvirk.

Ovom slučaju želim želim plimi Predsjedniku VGČ Trešnjevka sjever gu Ivanu Butorcu na zeleni 500 svijeća, župniku vlč. Damiru Ocvirku na molitvi, predumišljaj i misi, te članovima Tvrtke HVIDR-a Trešnjevka i članovima 149 Trešnjevačke brigade koji su oni su oni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *