Menu Close

Održano 28. vojno hodočašće u Lurd,

U utorak, 10. svibnja, svetom misom u zagrebačkoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Sigetu, započelo je 28. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u marijansko svetište Lurd u Francuskoj. Vojno-redarstveno hodočašće iz Hrvatske u Lurd posljednji put je održano 2019. godine. Zbog pandemije koronavirusa, prethodne dvije godine nije bilo moguće hodočastiti. Ovoga puta, hodočašće se odvija u godini u kojoj Vojni ordinarijat slavi 25. obljetnicu ustanovljenja Vojne biskupije u Republici Hrvatskoj. Hodočašće će trajati osam dana (10.-17. svibnja) tijekom kojih će se hrvatski vojnici, policajci i branitelji uključiti i u 62. međunarodno vojno hodočašće. I ove godine je predviđeno da na međunarodnome vojnom hodočašću sudjeluju brojni predstavnici iz više od četrdeset država s raznih strana svijeta. Zapovjednik ovogodišnjeg hodočašća je zapovjednik Zapovjednog operativnog središta brigadni general Ivan Turkalj.

Na misi su sudjelovali potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved, državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Špiro Janović te državni tajnik Ministarstva obrane Branko Hrg.

Organizator hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja je Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj.

Ispred ZU HVIDR-a Grada Zagreba i udruge HVIDR-a Trešnjevka na hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurdu, sudjelovao je Drago Skoko 100% HRVI.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)