Menu Close

Križni put bl. Alojzija Stepinca u Krašiću,

U rodnoj župi bl. Alojzija Stepinca, na misi u crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću i na Stepinčevu Križnom putu u petak 18. ožujka sudjelovalo je više stotina hrvatskih branitelja, rodbine ubijenih i stradalih u Domovinskom ratu, te župljana i štovatelja Blaženika iz drugih krajeva.

Misno slavlje predvodio je vikar Vojnog ordinarija za pastoral MORH-a i OSRH don Slavko Rajič. Na početku mise, obraćajući se prisutnim Krašićki župnik Ivan Vučak zahvalio je hrvatskim braniteljima, posebno rodbini poginulih, nestalih i ubijenih u obrambenom Domovinskom ratu. „Vaš veliki doprinos u izgradnji hrvatske samostalnosti i slobode, iznimno cijenimo i Bogu zahvaljujemo. S pouzdanjem u Boga, vi ste stvarali Hrvatsku, hrabro i neustrašivo bili ste spremni dati svoj život za slobodu, za istinu za pravdu. Neka vas prati zagovor bl. Alojzija Stepinca koji vam je bio putokaz da se svoj narod nikada ne ostavlja.“

Prije mise održane su pobožnosti križnog puta. U Kardinalovoj dolini, na vanjskom dijelu u Stepinčevu križnom putu sudjelovalo je više svećenika, predvođenih župnikom Ivanom Vučkom, zatim umirovljenim svećenikom Antom Rotimom i drugim. Postaje križnog puta koje se sastoje od biblijskih tekstova i života bl. Alojzija Stepinca, čitali su naizmjenice, hrvatski ratni vojni invalidi, predstavnice i predstavnici ratnih postrojbi i članovi obitelji ubijenih i poginulih branitelja. Poslije mise, uz pomoć župljana priređeno je zajedničko druženje. Na križnom putu su bili i članovi udruge HVIDR-a Trešnjevka: Slavko Validžić, Željko Stura, Oliver Kovačević, Nenad Marušić, Marija Plaftak, Tomislav Škugor, Mirjana Kunović, Petar Papac, Dragica Papac, Velimira Marušić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)